Flavonoidy na podporu imunity i v boji voči kovidu

Čo sú to flavonoidy?

Flavonoidy sú skupinou polyfenolových látok. Flavonoidy sa voľne vyskytujú napríklad v ovocí a zelenine a zároveň sú najefektívnejšími rastlinnými antioxidantmi. Práve flavonoidy výrazne podporujú imunitný systém ľudského tela a sú veľmi dôležité pre správnu reakciu organizmu v prípade napadnutia vírusom, vrátane koronavírusu. Flavonoidy QuercetinTaxifolin pôsobia protizápalovo a majú antivirotické, antioxidačné, antifibrotické a prebiotické účinky.

Účinné prírodné látky flavonoidy zvyšujú pevnosť a priepustnosť ciev, zabraňujú tvorbe krvných zrazenín, normalizujú krvný tlak, upravujú cholesterol a zabraňujú zanášaniu ciev, ochraňujú bunky srdca pred stárnutím.
Chránia mozog pred neuro-degeneratívnymi ochoreniami, zlepšujú kongitívne funkcie, zlepšujú pamäť.
Pomáhajú udržiavať črevnú flóru  a zdravé črevá.
Z hľadiska imunity a obrany organizmu majú tieto látky významné protinádorové účinky!
Flavonoidy majú tiež antibakteriálne a antivirotické vlastnosti, ako aj schopnosť pozitívne ovplyvňovať uvolňovanie histamínu.
Pôsobia proti rôznym druhom vírusov ako sú Herpes simplex, poliovírusy, respiračné vírusy..
Hlavne Taxifolin a tiež Quercetin vykázali najsilnejší inhibičný účinok voči vírusu SARS-CoV-2 blokovaním jeho proteázy 3CL zodpovednej za rozmnožovanie vírusu v organizme.
Preto Taxifolin a Quercetin sú najvhodnejšie prírodné látky bez negatívnych  vedľajších účinkov na prevenciu voči chorobe COVID-19, na liečbu ochorenia COVID-19, prípadne na potlačenie post-covidového syndrómu, ktorý sa prejavuje po prekonaní choroby COVID-19.

Ako pôsobia flavonoidy?

Flavonoidy sú prírodným antioxidantom, podporujú imunitný systém, normalizujú energetický metabolizmus i činnosť nervovej sústavy, preukázateľné sú tiež ich pozitívne účinky pri vylučovaní ťažkých kovov z ľudského organizmu. Flavonoidy vďaka svojej chemickej štruktúre podporujú aktivitu viacerých enzýmov v tele, podieľajúcich sa na regenerácii a obnove poškodených buniek.

Účinok majú i na pozápalovú regeneráciu tkanív, znižujú zrážanlivosť krvi a riziko vzniku trombov. Flavonoidy sa nachádzajú napríklad v citrusoch, červenom víne, šípkach, lesných plodoch, kakaových bôboch, arašidoch či v zelenine, čajoch, bylinách a mnohých iných rastlinách.

MÁTE OTÁZKY?

Radi Vám ich zodpoveieme

Kedy je vhodné užívanie flavonoidov?

Užívanie flavonoidov je vhodné pri viacerých ochoreniach, v období šírenia vírusov, vrátane vírusu COVID-19, ako i počas bežného života pre podporu imunity a správne fungovanie organizmu. Vhodné je ich konzumovať ako zo zdrojov potravy, tak i v čistej forme, ktorá zvyšuje ich účinnosť v tele.


Flavonoidy pomáhajú aj pri vážnych ochoreniach a výskum ich účinkov prebieha i v oblasti protirakovinových účinkov, Alzheimerovej choroby, neurodegeneratívnych a kardiovaskulárnych ochorení, kde by mohli priniesť skvelé výsledky pri prevencii a liečbe. S výberom flavonoidov a ich vhodnou kombináciou s vitamínmi, minerálmi či inými výživovými doplnkami vám radi pomôžeme. Či už pre posilnenie vašej imunity, pri prevencii voči koronavírusu alebo pri iných špecifických zdravotných problémoch. Napíšte nám.